משקאות קפה

*ריסטרטו- אספרסו קצר מאוד. (15cc בערך)

*רומנה-אספרסו קצר עם חתיכה קטנה של קליפת לימון.

*אספרסו- מילה אחת עם מרקם קטיפתי חזק, בעל
גוף מלא,וארומה חזקה,קצר או ארוך.
האיטלקים אומרים שקצר יותר טוב יותר.

*מקיאטו -אספרסו מוכתם בכפית חלב מוקצף.
*מקיאטונה-אספרסו מוכתם במעט חלב וחלב מוקצף.

*קפה לטה-מנת אספרסו בתוספת הרבה חלב ומעט חלב מוקצף .
*לאטה מקיאטו-מקיאטו באיטלקית פירושו ”מוכתם” או ”מסומן”. לאטה מקיאטו פירושו כוס מלאה בחלב וחלב מוקצף, המוכתמת במעט אספרסו.

*קפוצ’נו (הפוך) – אומרים שזה המשקה האמיתי כשרוצים לשתות
אספרסו עם חלב.
שליש אספרסו שליש חלב ושליש חלב מוקצף .
מקור השם בנזירים הקפוצ’נים אשר לבשו גלימה חומה עם ברדס מחודד הניקרא קפוצ’נו. המשקה ניקרא כך משום שהוא מוגש מכוסה ב”מצנפת” של חלב מוקצף.


*פילטר
-חליטה של קפה העוברת דרך כלי סינון ידני המפריד בין גרגירי הקפה למים החמים, ויוצר משקה עדין וארומטי. מומלץ להמתין כדקה ליפני הלחיצה למיצוי המירבי .

*קפה קון פנה-אספרסו המוגש עם קצפת טרייה
מלמעלה.

סוגי משקאות קפה שונים

*אמריקאנו– מנת אספרסו עם השלמה של מיים חמים, עם או בלי חלב קר.

*קפה אילן– בכוס זכוכית ללא ידית רבע חלב רבע חלב מוקצף
עם מנת אספרסו מעל . ( קפה הקרוי על שם בעל הבית של מסעדת פינגוין בנהריה, שנוהג לשתות קפה כזה באפן קבוע )

** הכנת קפה בשלושה צבעים **
מוזגים לכוס חלב חם וחלב מוקצף,ואז מוסיפים לו באיטיות מרובה
מנה אחת של אספרסו או פילטר .